fredag 29 augusti 2008

Vinn en Clothilde-Mössa!

På mammabloggen En Mölnbobos Liv kan Du vinna en handtryckt mössa i ekologisk bomull.
Tävlingen pågår tom den 14 september. Läs mer om tävlingen här!
Om Du inte vinner går det bra att köpa mössorna här! ; )

onsdag 27 augusti 2008

Ekologiska vinterskor


Kavats ekologiska vinterskor är här! Och så fina de är!!! - skit, att vi hittade andra begagnade....

Miljövänliga koppel och hundhalsband!

Hos ZaWicca kan man få gamla slitna koppel, halsband och selar reparerade. Men även beställa nya fantastiskt fina efter eget önskemål. Hon använder naturgarvat läder från Tärnsjö Garveri - samma som gör skinnet till Kavats ekologiska skor.

Vill man istället ha koppel och halsband av hampa så finns det hos Earth Dog i Tennessee. Det går att beställa till Sverige, även om det blir en lång transportsträcka... Tänk på att lägga på 25% på priset i tullavgift också...

tisdag 26 augusti 2008

Upp och ner i Vaxholm!


Utställningen i Vaxholm är slut och tiden med att ha en glasblåsande syster med hytta i Vaxholm lider också mot sitt slut, och det känns väldigt sorgligt.

När jag skulle starta mitt företag hörde jag någon säga att ha eget företag är nästan som att ha ytterligare ett barn. Jag kan inte hålla med om det till fullo, men jag kan förstå liknelsen. Jag tycker så synd om Glasblåsarna för att det behövde bli så här. Men det är hyttan som lägger ner, glasblåsningen kommer att fortsätta, om än i annan form.

Jag vet att jag aldrig hade kommit på att starta vare sig min webbutik eller att sälja mina screentryckta tröjor om det inte var för att min syster banade vägen och visade mig att det går att förverkliga drömmar. Tack för det!

Och Tack för att jag fick vara med på utställningen. Det gick väldigt bra och jag har fått min första återförsäljare till mina handtryckta tröjor på Fyran, på Torggatan 4 i Vaxholm. Det är en jättemysig butik fylld till bredden med kläder, vintage, inredning, konst och fairtrade. Nu också med mina handtryckta tröjor i ekologisk bomull och bambu. En jättemysig butik, glöm inte bort att besöka den om ni har vägarna förbi!

Mina tröjor - Clothilde - finns även hos Collection of Designers, en nätbutik med mycket eko och fairtrade.

måndag 18 augusti 2008

Ekologisk omanipulerad kakao från och med nu!

För ett tag sedan skrev jag om att jag tycker att allting smakar bättre när det är ekologiskt förutom ekologisk kakao. Eftersom jag dricker väldigt mycket varm choklad, dock sockerfri, så har jag fundrat över vad mitt begär bottnar i.

Jag bestämde mig för att kolla vad kakao innehåller. Hos Nyfiken Vital läste jag att kakao är nyttigt, det innehåller antioxidanter, mineraler och vitaminer. Det förbättrar cirkulationen och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. En studie visade till och med att kakao ökar hjärnaktiviteten och pulsen stiger på samma sätt som när man kysser någon.

I mitt sökande så läste jag på samma site om att vissa kakaoproducenter väljer att ta bort alla nyttiga antioxidanter för att de ger en lite besk eftersmak... Aha!! Det är det som är skillnaden.

Jag kommer hädanefter att övergå till naturlig ekologisk kakao. Jag tror inte att jag kommer att ha några problem att omprogramera mig; Att den beska eftersmaken jag ogillar har någonting gott med sig - det är ju bara alla nyttiga antioxidanter jag får i mig på köpet ; )

fredag 8 augusti 2008

Om OS...


Nu har det börjat och bojkottshot och politiskt allvar har bytts ut mot sjungande barn och sport, sport, sport...

Jag känner mig kluven inför OS, det finns alltför många aspekter. Och kanske känner jag mig besviken för att de för mig viktigaste, verkar som att de har försvunnit i glammet.

I DN läste jag idag att kinesiska samhällskritska journalister fängslat för att deras åsikter inte ska läcka ut till omvärden. I samma tidning läser jag att det är nog i slutändan ganska positivt för det kinesiska folket med OS ändå... Och det finns så många aspekter och sanningen är svår att hitta när människor blir fängslade för sina åsikter...

Därför blev jag så glad när ett mail från Avaaz där de skrev om deras arbete och den mest brilianta protest jag kan komma på. Naturligtvis är det en mycket klok människa, Dalai Lama, som kom på den fina iden att starta en kedja av människor som tar varandra i hand och på detta sätt lyfter sitt budskap om dialog och vänskap. Ju fler som deltar desto kraftfullare blir budskapet.

Så var med Du också. Skaka någons hand i cybervärlden för att ruska om de kinesiska makthavarna. HÄR!

Ekologiskt hundshampoo

Det bästa med naturliga hudvårdsprodukter är att de luktar så gott. Min bästa luktupplevelse, med undantag av att snusa på mina barn förstås, får jag på Meretes- Umeås bästa och mest väldoftande butik. Det är något speciellt med icke syntetisk doft.

Och nu kommer vovven att kunna lukta lika gott. Hos Lagerstedt och Company kan man köpa detta shampoo. De har dessutom just nu öppningserbjudande på sitt sortiment eftersom de har ny, fin webbutik att besöka.

Ingen Biogas till Umeå

Efter att ha pratat med en Biogasbilsägare i sommar har vi varit väldigt inställda på att skaffa en. Problemet var att det inte finns någon gaspump (eller vad man kallar det) norr om Arlanda.

Så lycklig blev jag när jag på Rekobloggen läste att fler pumpar skulle byggas. Dock grusades min lycka snabbt när jag insåg att ingen var planerad i Umeå.

Varför? Är inte Umeå Norrlands största stad? Som antagligen har flest bilister, jättemånga som pendlar och väldigt dålig luft.

Visst är det bra att det byggs Biogasstationer på andra ställen i landet men jag vill att de ska finnas överallt nu!

måndag 4 augusti 2008

Slutrea hos edvina.nu

Nu är det halva priset på sommarkläder och kläder där jag bara har enstaka storlekar kvar. Jag behöver rensa hyllorna för att få plats inför höstkläderna.

I våras hade jag en enkät som jag bad mina kunder svara på. Deras svar och önskemål kommer att vara min vägledning inför höstens inköp.

Jag önskar att jag kan uppfylla allas önskningar men eftersom edvina fortfarande drivs på deltid och utan lån så kommer jag att till en början få göra vissa prioriteringar. Väldigt tacksam är jag ändå för mina den hjälp mina kunder bidragit till.

Och väldigt positivt överraskad att min vision stämde så bra med mina kunders önskemål!!!
Tack för hjälpen!