söndag 28 september 2008

Ceasar - vår superhjälte!


Nu har han flyttat hem till oss, vår efterlänktade Ceasar. En väldigt lugn liten personlighet som gärna sitter och funderar, väldigt lik sina små hussar.
Det är sån tur att vi fick just Ceasar och det är sån tur att han kom just denna helg. För i torsdags hittade vi en knöl på lillebrors hals som undersöktes under fredagen och på Måndag skall den utredas ordentligt.
Vi trodde att all glädje av att hämta valpen skulle dränkas av vår oro. Men det blev faktiskt tvärt om; den jobbiga ovissheten och väntan är mycket enklare att uthärda när man har en liten mysbusare som promenerar omkring och gör oss alla på vårt bästa humör. Ceasar - vår hjälte!
Jag hann aldrig sy något halsband även om jag var på god väg. Men kopplet är ärvt liksom den fina hösttröjan som min mamma stickade till vår mops när hon var valp. Det verkar nästan som att han gillar att ha den på sig i höstblåsten, inga protester!
Slutligen vill jag passa på igen att tipsa om Ekobloggs insamling, med en ny förståelse om hur viktigt detta är...

lördag 27 september 2008

Underbara Ull!


Ull är ett bra material ur miljösynpunkt som jag egentligen inte kan så mycket om. Jag vet att ekologisk ull är bättre...
Nu läser jag Textila Uttryck på Umeå Universitet och har senaste veckorna jobbat med ull. Jag är förälskad i materialet och dess möjligheter och vill lära mig mycket mer!
Ull är ett bra pysselmaterial för barn. Mina barn brukar få pyttelite såpvatten och ull som jag brukar köpa från Panduro. Sen sitter de och tovar och leker med vattnet. Det blir jättefina små fantasigrejer. Jag misstänker dock att deras tjusning ligger i att få leka med vattnet...

tisdag 23 september 2008

Ekologiska ullunderkläder för barn


Nu går det att förbeställa ekologiska ullunderkläder hos edvina, finns i storlekar upp till sju år. Kläderna är designade så att de ska gå att använda under en längre period - miljövänlig design!
De är i jättefina färger och supermjuk merinoull. Dessutom är de även tillverkade utifrån Fairtrade-principer, dock ej certifierade, men tillverkade utan barnarbete.

Jag säljer inte längre dessa ullunderkläder men kan fortfarande varmt rekommendera dem!
De finns till försäljning hos Alvehamn & Babyboden.

måndag 22 september 2008

Söndagsbrunch...


Underbar Söndag!
Underbar natur, underbar värld - var rädd om den!

fredag 19 september 2008

Helgtips!


OLWs ekologiska chips - mycket gott!
Om man inte vill att barnen ska äta så mycket salt så brukar vi blanda ut dem med kastrullpoppade, osaltade popcorn eller nötter. Dessa chips innehåller bara potatis, solrosolja och havssalt. Inga konstigheter, lite nyttigare...

För framtidens ekobarn!

Ekoblogg har startat en insamling till förmån för Barncancerfonden.
Hjälp till här!

En hälsning från WWFs Isbjörnar


Efter övertalan av fyraåringen så är vi nu WWF faddrar. Det innebär att man skänker pengar varje månad, som tack fick barnen var sitt mycket uppskattat gosedjur.

När vi skulle pyssla hittade fyraåringen denna bild på tidningen som fungerar som bordsskydd och denna ordväxling uppstår mellan barnen;

-"Titta Adrian, här är isbjörnar!"
- "Är det isbjörnarna vi räddade eller..?"
-"Ja, nu är de räddade. Jag ser att de är räddade nu!"
-"Är de räddade nu, eller..?"
-"Ja-a! ...och jag tror att de säger Tack..."

onsdag 17 september 2008

Ekologiska hundartiklar

Nu är det bara två veckor tills vi ska hämta vårt lilla tillskott i familjen. Barnen leker valp och ligger och kravlar runt på golvet och piper, för så gjorde vår lilla Ceasar-Nemo senast vi var och hälsade på. Nu för tiden är det lite mer fart på honom.
Namnet är än så länge en kompromiss. Jag och fyraåringen har levererat mängder med förslag, treåringen stod länge fast vid att hunden skulle heta Lucia. Det spelade ingen roll att det är en liten hane vi väntat på. Fyraåringen tyckte Kotte, eller varför inte Rock n´Roll - Kan man heta Rock n´Roll?
Inget av de namnen kunde jag tänka mig att stå utomhus och skrika. Min man tyckte George. Ett tag såg det ut att bli George Rock n´Roll men lillebror vägrade; Lucia skulle den heta!
Vi undrade; Vilket är ditt finaste pojknamn? Då sa han; Ceasar.
Jaa!; sa vi allihop. Äntligen kunde vi enas - ända fram till kvällen då storebror tyckte hunden skulle heta Nemo istället *suck*
Så nu heter han Ceasar-Nemo, vi hoppas att andranamnet långsamt ska tona bort och övergå till ett outtalat mellannamn.
Nu är jag på jakt efter ett miljövänligt valphalsband. Att köpa begagnat verkar vara ett bra alternativ. Jag funderar också på att sy ett själv om jag får tid. Allt eftersom vi gjorde oss av med vår gamla hunds selar så klippte jag bort ringar och spännen precis som min mormor alltid gjorde innan gamla kläder förvandlades till mattrasor. Och någonstans måste de ju ligga...
Jag har också hittat fler superfina hampahalsband hos en amerikansk webbutik. Selar, koppel, schampoo och hundkläder av återvunnen fleece har de också!
Passa på att kolla in deras sortiment av ekologiska kläder. Det är inte på grund av att det inte finns producenter av ekologiska kläder som det inte finns så mycket kläder i butikerna. Nimbi har ett stort utbud av ekokläder - helt underbart för luftshopping och dagdrömmar!

tisdag 16 september 2008

Edvina till Nolia Livsstil!

Nolia Livsstil lottade ut en monterplats - och jag vann!!
Åh, vad jag ser fram emot att träffa kunder och andra r-eko utställare!!
Den 8 november!!!

söndag 14 september 2008

Adrians Önskelista!


Vår yngsta fyller tre år. Vi brukar be släkt och vänner att tänka miljövänligt när de köper presenter, eftersom de val av saker vi gör idag kommer att påverka hur våra barns framtid kommer att se ut.

Svenska Naturföreningen säger så här angående leksaker; "Välj i första hand leksaker av naturmaterial som trä och tyg. Om du köper plastleksaker, fråga efter PVC-fria. Mjuka leksaker av PVC innehåller ofta mjukgörare, ftalater, som är bioackumulerande och kan framkalla cancer."

Så har vi också tänkt. Men idag finns det leksaker som går ett steg längre i miljökvalite och de butiker som säljer dessa leksaker vill jag gärna tipsa om här.


Önskelista

En Kulbana

Finns hos Lära Leka och är lite dyrare, passar bra om några vill gå ihop. De har även ett klosståg och fina riddare, de senare tror jag visserligen storebror önskar sig mer. För övrigt har de superfina klossar.

Träfrukter och lekmat
Bivax
Vaxkritor

Finns hos Kretsa som även har ett stort sortiment av mjuka djur, vilket Adrian inte tycker sig kan få nog av - vi har jättemånga, välj gärna något annat...

Happy Mais
Rosa Pärlor
Lekhus och Rymdraket
TigerPusslet
Soldriven bil

Finns hos Ekolek som även de har ett fint sortiment av hållbara leksaker.

Spel; Slottets Kung
Mamma Mu och Kråkan
Kås-set
Blå Termos
Sittunderlag
Rosa förstoringsglas
En Snigel

Finns hos Nyfiken Liten.
Nu orkar inte Adrian önska sig mer. Han har suttit här brevid och pekat på alla fina saker. Nu ligger han på golvet och säger; Jag orkar inte, jag smälter...

Ytterligare webbutiker med bra leksakssortiment är Stellaris - fairtrade och fina dockor. Och Minimundus som har många pussel och memory bland annat.
Naturligtvis går det bra att köpa leksaker i vanlig butik också Sagolika Ting och Meretes i Umeå har jättefina leksaker, välj gärna trä och ull i första hand. Fråga gärna efter ekologiskt och miljövänligt - om de inte finns nu kanske butikerna överväger att ta hem sådant i framtiden.

fredag 12 september 2008

Tävling!



Glöm inte bort att tävla om du vill vinna en handtryckt mössa i ekologisk bomull. Finns i storlekar från ca 1 - 5 år.
Tävla inte om du inte är helt säker på att den kommer att användas ; )

Läs mer här!

söndag 7 september 2008

Allt om miljö!

Allt om Miljö har uppdaterat sin hemsida med medlemsfunktioner, medlemsbloggar och diskussionsforum. För varje inlägg du skriver under September deltar du även med en lott/chans att vinna Mattias Hagbergs bok "Skräp"

Något annat intressant är Ekopedian, ett uppslagsverk om miljöfrågor som kommer att fyllas på under hösten.

torsdag 4 september 2008

Ny höstfärg!

Nu har jag även tryckt trollsländor på röda tröjor av bambu/ekologisk bomull. Jag vet inte hur det ser ut på eran skärm men i verkligheten är det en jättefin varm rödfärg på supermjuk kvalite...
...och trycket är skarpt (i verkligheten) Varför vill datorn så gärna sudda till bilder med röd botten??!

Nominerad


Jag har blivit nominerad av ekofamiljen! Samtidigt som jag är väldigt tacksam så ställdes jag lite inför ett dilemma eftersom alla de bloggar jag oftast läser redan har blivit nominerade en eller flera gånger. Jag tror det var ekoblogg som uppmanade att nominera andra bloggar än de som redan blivit nominerade..?
Bloggar som jag personligen tycker om att läsa (förutom miljöbloggar) är andra småföretagares bloggar. Och den här kollar jag varje dag, Ceciliali, men inte skriver hon något för det! Och nu vet jag att det beror på att hon har så mycket att göra, syster min. Hur som helst, ser jag fram emot att bloggandet tar fart snart...
En klar favorit just nu är Collection of Designers blogg. Jag tycker den är väldigt kul, plus att jag inspireras av hennes kreativitet och företagsamhet.
En som jag läser då och då för att den kombinerar företagande, småbarn och kreativitet är Isas blogg.
Ytterligare en som kombinerar nyföretagande och småbarn är Nyfiken Liten, ett stort plus är eko-tänkandet!
En blogg som jag har läst genom åren, som inte uppateras längre, men som jag haft nytta av när det gäller att hitta balans i alla konstiga råd man kan få angående föräldraskap är Skorpor och Smulor. Mycket klokt om barn, miljö men även om amning - då det är en hjälpmamma som skriver.
Jag tror att att bättre upplysning och kunskap om amning skulle vara en fantastiskt bra insats även ur miljösynpunkt. Så där fick jag med den hållbara aspekten också!
Det här är ju lite som ett kedjebrev och vad nu dessa uppmanas göra är ungefär detta;
1. The winner can put the logo on her blog. 2. Link the person you received your award from. 3. Nominate at least 7 other blogs. 4. Put links of those blogs on yours. 5. Leave a message on the blogs you've nominated.
Så nu återsår det bara för mig att meddela de nominerade...