torsdag 14 maj 2009

Barnklädes-bytardag i Umeå...

De senaste veckorna har Edvina varit på besök hos Art & Eco. Fortfarande finns Positively Organics fina tröjor kvar, delar av Kate Quinn Organics fina kollektion, samt Clothildes handtryckta tröjor och mössor.

Onsdagen den 27 maj är det Bytardag. Det är ett samarbete mellan Edvina och Art & Eco så ta med två barnkläder i storlekar från nyfödd till två år och kom förbi!

Adress och Anmälan; Läs mer här!

Genus, Makt och Klädindustri...


Det händer inte mycket på bloggen just nu. I min vardag är det full fart; sjuka barn, sjuk man, företagande och fördjupningsarbete på kursen jag går. Jag läser Genus, Makt och Välfärd. Intressant, speciellt nu när jag tittar extra på textilindustrin. För kanske kan man säga att vi baserar vår välfärd på att förtrycka människor i andra länder..?
Och klarar man att inte rygga tillbaka av det påståendet och inte hamna i försvarsposition så kanske man också klarar av att ransaka sig själv, sin egen del och ansvar i arbetarnas situation.
Hur skulle vår ekonomi egentligen se ut om vi skulle betala för vad saker egentligen kostar. Att minimilön var en lön som det gick att leva på och arbetarna inte betalade vår konsumtion med sin hälsa? Skulle vi ha råd? Skulle vi konsumera lika mycket? Skulle vi värdera det vi har och äger annorlunda?
Den som vill läsa lite mer kan beställa lite mer kan beställa Rena Kläders; Blir det bättre? på 75 sidor. För den som vill läsa ytterligare lite mer finns Sverker Lindströms; Gränslösa Kläder i pocket.