söndag 12 september 2010

Vår Femårings Önskelista!




Bild; Touffie






Bild; Photowall


Vår Fyraåring blir ett år äldre och hans Önskelista är betydligt mer nyanserad är förra året då allt han ville ha var rosa...

I år vill han ha dockkläder till sin Sindy samt en fotboll och bowlingset. 

Han önskar sig byggklossar, ansiktsfärger och en fototapet till sitt lila rum. Tapeten är miljövänlig och det går att ändra storleken så den passar den lilla väggen han har tänkt sig.

Men mest av allt önskar han sig en pojkdocka som precis som hans hemliga kompis har lila hår och som han själv lila och rosa kläder, "fast han är en pojke!" 


Jag frågade om han tror att han kommer att leka med dockor länge till och det tror han att han gör. Sen kan man ju alltid sova med dem också, "om den har pyjamas..."
("...och sen vill nog lillebror ha den!!")


En länk med information om vikten av att välja leksaker med omsorg hittade jag hos Touffie; Läs här!

söndag 5 september 2010

Skriv på för bättre skolmat!

En viktig namninsamling som jag läste om hos Ekoblogg för att våra barn ska få bättre mat i förskolan och skolan. För mig behöver det i första hand inte vara 100% ekologisk mat, jag vill däremot inte att det ska serveras halvfabrikat och mat där näringsämnena gått förlorade - bara för att maten ska vara billig.

I Umeå får varje portion kosta sju kronor om, jag minns rätt...

Jag tror att vi föräldrar måste ta reda på vad våra barn äter, vad maten innehåller, var den är producerad och när den lagades. Och sen vara kritiska och våga vara den där jobbiga föräldern på föräldramötet...

För det är inte omöjligt att servera god och nyttig mat. På vårt förra dagis tillagades maten samma dag som den serverades, stor del av maten var ekologiskt och närproducerat. Den var jättegod, nyttig och inte för dyr, eftersom den var vegetarisk.

Så är du inte nöjd med det som serveras eller vill du att det ska bli bättre, skriv under; HÄR!