torsdag 4 februari 2010

En doft av bebis...

Bild; Estelle & Thild

Jag hade turen att vinna produkter från Estelle & Thild via Living Greens tävlingar för medlemmar. Jag vann bland annat en babyolja.

Den är inte genomskinlig som annan babyolja. Min första spontana reaktion var att ifrågasätta oljans egenskaper - nu när den inte såg ut som jag var van...

Min andra reaktion var att ifrågasätta alla andra babyoljor vi smörjt in våra barn med - Ni förstår; den är genomskinlig. Hur blir den egentligen det? Vilka medel har använts för att bleka oljan? Bleker man olja? Vad är det egentligen jag har använt?

Jag förlorade för länge sedan mitt förtroende för innehållet i produkter för barn via en undersökning SNF gjorde. Just de produkter vi så varsamt valt till vår förstfödde, via förpackningarna, inte innehållsdeklarationen, fanns med som de sämre produkter man kunde välja.

Listan hittade jag här, undersökningen verkar inte längre finnas kvar hos SNF men det finns en annan lista med ämnen att undvika, läs mer här.

Jag vet fortfarande inte hur man gör babyolja. Men jag vet att jag kommer att fortsätta använda Estelle & Thilds eftersom jag i alla fall förstår deras innehållsförteckning och oljan ser ut och luktar naturligt!