måndag 15 december 2008

Miljövänligt Glasbruk

Bild; Cecilia Li

Jag blir så glad när jag hör hur gamla hantverkstraditioner kan förbättras och göras miljövänligare. I Glasbruket i Bro återanvänds gamla bildskärmar och restprodukter och ugnarna eldas med biogas.
Glasblommorna på bilden är inte därifrån, men de är iallafall tillverkade i Sverige och munblåsta av min syster.

3 kommentarer:

  1. Det finns oxå en liten hytta någonstans mellan Sthlm o Uppsala där de blåser supersnygga glas genom att blanda återvunnet ofärgat och färgat glas i olika läckra kombinationer.

    Och visst är det kul, men vad är bioglas? ;-)

    SvaraRadera
  2. : ) jag menar biogas... *he,he*

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Vill du bli vän med Batteriinsamlingen?

    Vi skulle vilja länka från vår blogg batteribloggen.se till din blogg. Är det ok för dig?

    Och så skulle jag vilja fråga dig om du vill ha vår miljöwidget på din blogg? Vår vision är att alla batterier ska samlas in. Därför ber vi nu alla som delar vår vision att tillsammans sprida vår miljöwidget på sina bloggar, myspacesidor och hemsidor.

    För att göra det enklare att samla in batterier har vi nu helt ny tjänst på vår hemsida batteriinsamlingen.se; en karttjänst som gör det möjligt för svenskarna att hitta den batteriholk, miljöstation eller återvinningscentral som ligger närmast. Information om den nya tjänsten kommer vi bland annat att sprida genom miljöwidgeten.

    En widget är som en liten mobil hemsida, av samma storlek som en normalstor banner, som uppdateras automatiskt. Alla som har en hemsida eller blogg kan genom att kopiera en kort html-kod placera widgeten på sin egen sida.

    Gå in på vår hemsida om du vill titta på vår miljöwidget. Där kan du också välja färg och storlek så att du får en widget som passar på din blogg.

    Har du några frågor så hör gärna av dig till mig: terese.zetterman@naturvardsverket.se. Och om du tycker vår widget - glöm inte att tipsa dina vänner!

    Vänliga hälsningar

    Terese Zetterman
    Kommunikationsansvarig Batteriinsamlingen

    SvaraRadera