torsdag 9 april 2009

Glad Påsk!

Min femåring överaskade oss med ett av dessa fina Påskträd idag, tillverkat på sin förskola. Han hade handborrat ett hål där han stuckit ner en gren, prydd med glada ullvippor. Dessutom hade han med sig en liten kruka med spirade gräs, dekorerat med små färgglada påskägg av bivax. Lillebror hade med sig påskpynt i form av ett litet handtovat gult ullägg med bokstaven "A" på, broderad med guldtråd - som han bestämt kallade sitt bowlingklot...
Inga halvfärdiga, fabriksfärgade flirtbollskycklingar med plastfötter och vindögdblick konstaterar jag tacksamt!
Barnens påskägg kommer också att undvika plast och gälla färger, när vi för en gång skull får bestämma lördagsgodiset. Vanligtvis är det mycket Pokemón och Hello Kittyägg men inte denna lördag. Tyvärr hann inte påskgodiset från Gemenskap Grön komma fram, trots att beställningen gjordes för tio dagar sedan....
Som tur är anlände godiset från Malvalin i tid och det lär uppskattas av barnen; Det är ju tillverkat av en riktig sockerbagare, en inte allt för vanlig titel idag.
Jag har också gjort egen mörk, mörk chokladkola. Eftersom jag, beroende på hur man väljer att se det, efter bara tre månader brytit/omskrivit mitt nyårslöfte från att inte äta socker till att inte äta vitt socker så vet jag hur fantastiskt god denna kola smakar.
Här kommer receptet;
Mörk, Mjölkfri Chokladkola.
1 dl havregrädde
3/4 dl råsocker
1,5 dl honung
100 g mörk choklad (+ ev. extra kakao)
100g mörkchoklad till att pensla runt kolan
Koka havregrädde, råsocker och honung ett tag.
Hacka under tiden chokladen och blanda i den. Koka tills det går att forma en liten kula av smeten när den doppats i vatten.
Låt stelna i en form vikt av bakplåtspapper.
Skär kolan i bitar. Smält chokladen och pensla eller doppa den beroende på hur tjock du vill ha den.

2 kommentarer:

  1. Den smakar som Riesen- chokladkolan, ungefär. fast med trevligare innehållsförteckning...

    SvaraRadera