torsdag 27 maj 2010

Morsdag...


Det bästa är att önska sig något som inte sliter på vår miljö för våra barns skull.

Vad kan vara finare än handavtryck i barnvänlig fingerfärg på papper av elefantbajs?

Till Farsdag målade barnen muggar med porslinsfärg på penna. Jag köpte pennor för att de brukade rita så fina, detaljerade små figurer med pennor. När de gällde muggar så ville de helst "göra en design" vilket inte handlade om små detaljer...

Kanske skulle man tänka om när det gällde Morsdag och istället tänka på de Mammor som har det svårt och till exempel stödja Röda Korsets Rädda Mammorna istället.

Egentligen är det ju bara barnkläder!

Bild; Clothilde

Mina tryck gör jag oberoende av kön, det är samma mönster och färger oavsett om jag trycker på en tshirt av dam- eller herrmodell.

Samma sak med barnkläderna jag trycker. Jag tänker att färger tillhör alla och det är inte jag som ska avgöra vad någon annan vill ha på sig.

Och jag tycker inte klädaffärernas könsindelning ska styra känsliga små barn (och deras föräldrar). Det tycker inte Nina Ruthström som har startat en namninsamling som ska skickas till de största klädkedjorna.

torsdag 20 maj 2010

Lägger på lite extra tyngd på gymmet...

Bild; Knyt An

... eller hur man nu uttrycker sig? Det språket behärskar jag inte inser jag...

Men eftersom jag är i behov av träning och samtidigt vill tillbringa så mycket tid som möjligt i vår trädgård så är jag så glad att vår bärsele gör detta möjligt.

För att kratta med en tio kilos bebis på ryggen tar ganska bra på min otränade kropp. Och jag får mer tid att vara i trädgården när han nöjt sover på min rygg.

Helgen är vikt åt trädgårdsarbete; Tyvärr visade sig den vackra bladen som bredde ut sig så fint i vår största rabatt vara Kirskål, så det blir till att täcka över den och hoppas att det iallafall går att rädda några av perennerna som var där först.

Eftersom vi tänker ekologiskt så får vi undersöka vilka alternativ som finns. Jag ska läsa lite mer här om marktäckning av kokos. Vi väljer att täcka jorden i två år istället för att använda kemiska bekämpningsmedel. Det kommer onekligen bli fult, men en rabatt mindre att rensa!

Kirskål är en gammal läkeört som togs till vårt land av munkar. Problemet är att den växer väldigt fort och tar över och tränger ut de andra växterna. De går att äta och använda som på samma sätt spenat om jag minns rätt - och jag ska äta upp varenda j@v#l...

måndag 3 maj 2010

Vårt hus av papp...

Bild; Ekoprylar

Jag har haft ett uppehåll i bloggandet; Vårt nyköpta hus med sitt nyrenoverade tak visade sig ha stora konstruktionsfel och vi har ett nytt tak nu.

Till följd av månader med hantverkare på taket och deras hammare, har vår bebis sovit i tjugominutersintervaller - Vi har tur att han så lätt somnar om vid bröstet! Därför är han nu också den tjockaste bebis vi någonsin sett. Kanske också den tjockaste som någonsin funnits...

Vi hade för avsikt att inte köpa ett hus med renoveringsbehov. Huset vi köpte behöver visserligen få tvättstugan från 70-talet uppdaterad, men det arbetet hade vi tänkt att betala för då min man jobbar 9-10 timmar om dagen och jag jobbar på helgerna.

Taket spräckte den planen och även vår budget. Det visade sig att en vägg är felkonstruerad och altanen brakade ihop av tyngden från snö, is och byggställning...

Jag drömmer ibland att vårt hus är gjort av papp som det fina på bilden - som är ett uppvikbart vykort som går att köpa via Ekoprylars Webbutik.

I alla fall har vi bestämt oss att se allt byggbråte på tomten som en resurs. Vi drar ut spikar och kommer att återvinna det mesta. Dessutom är det fantastiskt hur skräp kan fungera som inspiration. Många bra idéer är sprungna ur oreda och begränsad ekonomi...

Sen tänkte vi att vi får se renoveringen som vår träning och vår övervuxna trädgård som ett gym. Någon resa behöver vi inte heller närmaste åren, vi har ju ett exotiskt inslag av vår egen lilla Buddha här hemma - och vi gnuggar vår tjocka bebis mage för att få tur!