onsdag 25 juni 2008

Hyr tygblöjorna första tiden!


Äntligen har min tvååring bestämt sig för att sluta med blöja! Det var meningen att han skulle bli en Ec-bebis, vilket han absolut inte ville - så det känns som vi har väntat på den här dagen i två långa år.

Vårt äldsta barn föredrog toaletten och hade inte lillebror kommit när storebror var ett och ett halvt hade vi kunnat ta bort blöjorna redan då, men nytt syskon och kolik gjorde att vi lät dem hänga med några månader till.

Så vad förvånade vi blev när vi fick ett barn som faktiskt föredrog att ha blöja, som under lång tid kom och bad om att få ta på sig den för att kunna bajsa under bordet, bakom soffan eller på någon annan undanskymd plats.
Men nu sitter han på toaletten, själv! - med dörren stängd...

Men för er som står inför en blöjperiod vill jag tipsa om Pinkgreen.se som dels har jättefina tygblöjor i miljövänliga material. Dels tyger och material så man kan sy sina egna blöjor. Men kanske det bästa, det är möjligt att hyra de första, minsta blöjorna. De som man inte riktigt vet hur fort barnet växer ur.

Dessutom fick jag ett jättebra tips från Kerstin på Pink Green; Fern&Faerie - Tips på hur man syr blöjor av sådant man redan har hemma eller återanvänder begagnade tyger.

Känner man att man inte är så händig så är pocketblöjor ett bra alternativ, då stoppar man bara in materialet som ska absorbera vätska. Det kan se ut nästan hur som helst, vi använde ett tag ituklippta, fållade handukar...

Men för oss är det är nya tider nu!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar