tisdag 26 januari 2010

Ny FairTrade Pocketblöja av Bambu!

Bild; Ecobums


Det är ett svenskt företag som tillverkar dessa fina EcoBums- blöjor och de finns i två varianter; pullaminerad bambuinterlock eller vanligt pultyg. Insidan är av ekologisk bambuvelour, inläggen är av bambu och hampafleece.

Man kan köpa blöjan med eller utan inlägg om man till exempel vill använda vanliga vikblöjor inuti blöjan istället.

Blöjan som är nästan helt av bambu tvättas i 40 grader vilket är att föredra för miljön. Bambun har egna amtibakteriella egenskaper så den blir ren vid lägre temperaturer.

Framtida EcoBumsblöjor kommer dock att kunna tvättas i 60 grader oavsett material för de som behöver...

Jag har haft lite tygblöjsväljarångest - då jag har velat ha ekologiskt och FairTrade - så det var en dag av lycka då jag hittade dessa : )

(dessutom läste jag på EkoTänk att det finns ekologiska Delikatobollar vilket jag inte visste om. Trots att Delikatobollar är mitt hemliga och lite skamliga begär, jag vill inte att mina barn ska äta sådana pga det härdade fettet. Synd bara att ingen affär jag har handlat i verkar ta hem dem. Men nu vet jag att de finns så nu kommer det bli efterfrågan!!)

4 kommentarer:

  1. Menar du ångest att välja eller svälja blöja?! : )
    Jättefina är dom dock, funderar på att köpa som present.

    SvaraRadera
  2. Anonym; Känner kanske mer ångest inför att svälja - men var jag tvungen skulle jag välja en av bambu och inte en engångs ; )

    SvaraRadera
  3. Jag två av de blöjorna och är jättenöjd. Vi använder dem som nattblöjor eftersom hon är dagtorr numera.

    SvaraRadera
  4. Linda; Om du läser här igen; Har du inläggen också?

    SvaraRadera