söndag 8 augusti 2010

Godaste Bärkakan för små skördar...




Orginalkakan är gjord med rabarber och det ska gärna vara sura bär för den är väldigt söt. Vi har blandat rabarber, vinbär, smultron - det som barnen hittar och så mycket de orkar plocka!

75g smör eller rapsolja
3 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl eller dinkel
Bär/rabarber (ca 1,5 dl)
Flagnad mandel
(det stämmer, inget bakpulver..!)

Smörj och mjöla en rund form, Smält matfettet med (eller den rumsvarma oljan) med socker, ägg och vetemjöl.

Bred ut i formen. Häll i bär eller låt barnen göra små mönster...
Strö över flagnad mandel. Gräddas i nedre delen av ugnen, 25-30 min, i 200grader.

Blir seg och god om den får svalna ordentligt!


2 kommentarer:

  1. Edvins bärbakelse är faktiskt DEN BÄSTA i vår smak.Han gjorde två varianter.Denna föll vi direkt för.
    MYcket liten sockerkaksbit.
    Väl insmord i vaniljsås.
    Nyplockade hallon lätt mosade.
    Stor skopa glass uppepå.
    Garnerad med två jordgubbar två hallon och fyra vinbär.
    Prova!! HansOlov.

    SvaraRadera