torsdag 20 november 2008

Miljövänligt malmedel


Ekologiska kläder är inte behandlade för att stå emot skadedjur som Pälsängrar och Mal. Allt eftersom andelen ekokläder växer i garderoben kan det vara bra att tänka på att i förebyggande syfte använda miljövänliga alternativ så som Röd Ceder som är ett träslag som växer i sydöstra Usa.
Röd Ceder har en doft som dessa skadedjur ogillar, de väljer då att flyga någon annanstans. Som tur är är det en doft som de flesta människor uppskattar och gärna har bland sina kläder.
Doften ogillas även av Mjölbaggar, Myror och Kvalster!
Hos Rödceder.se kan du köpa Röd Ceder i många olika utformanden och storlekar. De har en mer koncentrerad doft i form av olja eller spån för fuktiga utrymmen. De har en liten tränalle att hänga i barnens garderob eller en vanlig galge till din egen. Men även Malfällor och stora Röd Cederblock .

3 kommentarer:

  1. Smart. Jag har märkt att på vissa av mina ekobomulltröjor har det blivit små hål. Har undrat om det är tvättmaskinen som gör det. Men det skulle ju kunna vara något litet djur...

    SvaraRadera
  2. Tack Johanna!

    Hippihäxan; Och smart att man kan välja storlekar, jag vill ha de där träblocken - det är så fint att titta på också!

    De har ju lite tips om hur man tejpar lister och sånt - om man misstänker små djur... Du får göa några tejpfällor innan du skyller på tvättmaskinen : )

    SvaraRadera