torsdag 10 juli 2008

Ekovalp på väg...



Vi väntar tillökning!
Efter att varit hundlösa i drygt ett och ett halvt år går vi nu och väntar på valp. Om tre veckor beräknas vår lilla krabat födas och idag har vi varit och hälsat på den havande modern; Peggy.

Det är jätteroligt att vänta hund tillsammans med en (snart) treåring och en eftertänksam fyraåring. Det finns många stora frågor att fundera kring. Vad ska hunden heta? Är Bam Bam Lava ett bra hundnamn? (Hunden på bilden heter Schäferhunden Låda...)

Och Vad vill hundar egentligen ha för mat?
Någonting ekologiskt blir det iallafall. Både Magnusson och Änglamark har alternativ. För vår köttkonsumtion kommer att öka markant i vår familj och då ska det ialla fall vara ekologiskt.

När det gäller övrigt miljötänk så insåg jag idag att min idé om att nya hunden kunde ärva vår gamla mops halsband inte är rimlig eftersom vi graderar upp en storlek.

Det är det tur att det finns miljövänliga alternativ både på shampoo, koppel och hundhalsband hos Lagerstedt & Company även om jag gillar dessa som bara säljs till företag lite bättre. Kanske är det färgen - vår hund kommer troligtvis bli svart.
Fler tips om ekologiskt och miljövänligt hundägarskap mottages tacksamt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar